Oblíbený protagonista cooking show Babicovy dobroty zařadil do své třetí kuchařky pouze jídla, která v televizi nevařil, a mezi nimi i několik skvělých novinek. Patří mezi ně například recepty pro naše ratolesti, "protože děti jsou kořením života a něm toho my kuchaři trochu víme…" a také řada jeho speciál, o kterých říká, že začnou vznikat až ve chvíli, kdy zapne sporák.
Ozdobou této knihy jsou bezesporu polévky, k nimž se nechal inspirovat během svých kuchařských výprav po celém světě, a také recepty ke grilování: "Nádhera, vůně dřeva nebo dřevěného uhlí, spousta masa, zeleniny, sýry, omáčky....jaro, léto, podzim ... pohoda, dobrý pití a dobrý kamarádi, rodina, děti, kytara... Úsměvy a dobrá nálada jsou podle mě mnohem důležitější než vymakaný marinády, do kterých někteří ustaraně nakládají maso několik hodin dopředu."
Masové speciality, ovšem také recepty se zeleninou, zejména rajčaty, venkovské vaření a vybrané nápoje jsou příjemným završením 78 jedinečných a jako vždy originálních receptů Jiřího Babicy.
Takže dobrou chuť.
Štítky:
Recepty,
Evropská unie,
Jídla