Dílo bylo v USA oceněno jako kniha roku.
Nejobsáhlejší studie o výživě všech dob.
Kniha je určena jak zdravotníkům, tak laickým zájemcům o opravdu zdravou výživu. Akcentuje praktické informace, z nemocí pojednává zejm. o rakovině, srdečně- a mozkověcévních nemocech, diabetu, vysokém krevním tlaku, artritidě, Alzheimerově nemoci a osteoporóze.
Čínská studie je velmi významná a čtivá kniha. Studuje vztah mezi stravou a nemocí. Její závěry jsou překvapující. Je to příběh, který je potřeba si poslechnout.
Robert C. Richardson, Ph.D.,
nositel Nobelovy ceny,
místoděkan pro výzkum Cornellovy univerzity
Čínská studie dr. Campbella je nejen fascinujícím výkladem o výzkumu a lékařských důkazech, který podává rozhodující, život zachraňující informace o výživě. Je něčím mnohem více – něčím, co může změnit budoucnost nás všech.
Každý zdravotník a výzkumník na světě si ji musí přečíst.
Joel Fuhrmann, M.D.,
autor bestselleru Eat To Live
Tuto knihu koupím všem, které miluji a na kterých mi záleží.
Heather Mills McCartney, aktivistka
VĚDA JE JASNÁ. VÝSLEDKY JSOU ZŘEJMÉ. ZMĚŇTE SVOU STRAVU A VÝRAZNĚ SNÍŽÍTE RIZIKO RAKOVINY, ONEMOCNĚNÍ SRDCE, CUKROVKY A OBEZITY.
Zdraví Západu ochabuje. Za zdravotní péči utrácí na hlavu daleko více než zbytek světa. Dvě třetiny z nás mají nadváhu, milióny trpí cukrovkou, onemocnění srdce jsou stejně častá jako před 30 lety, válku s rakovinou započatou v 70. letech minulého století ostudně prohráváme, polovina lidí má zdravotní problém vyžadující denní užívání předepsaného léku, stamiliony mají vysokou hladinu cholesterolu.
Svádíme naše mladé na scestí: Děti onemocnívají stále v ranějším věku, užívají více léků na předpis než kdy dříve, třetina má nadváhu nebo trpí rizikem nadváhy, vypěstovali jsme jim cukrovku, která byla dříve pouze u dospělých.
Všechny tyto problémy mají tři příčiny: snídani, oběd a večeři.
Čínská studie představuje jasné a stručné poselství naděje. Rozptyluje velké množství mýtů a dezinformací o zdraví. Pokud chcete zdraví, změňte stravu.