Česká kuchyně je ta, kterou máme zmáknutou dokonale, kterou milujeme a umíme vařit, a tak po kuchařce Honzo, vstávej, vychází druhý díl věnovaný právě naší klasice.
Najdete v něm recepty, které využijete po celý rok a při každé příležitosti. Ukážeme vám, jak uspořádat vepřové hody klidně v malém bytě, naučíme vás jíst a zpracovávat sladkovodní ryby a zvěřinu, prozradíme recepty na oblíbená hospodská jídla, jako je třeba dršťková polévka, pečená vepřová žebra anebo koleno, naučíme vás péct hity z cukráren - poctivě a podle ověřených receptů a přidáme i recepty na takové poklady české kuchyně, jako jsou chodské koláče nebo frgály.
Kniha o 160 stranách je rozdělena do 7 kapitol:
Sváteční hody (masopust, zabijačka, posvícení, svatomartinské hody)
Volání divočiny (recepty na zvěřinu)
Pořádný úlovek (jak nejlépe upravit sladkovodní ryby)
Ta naše hospoda (hospodská jídla: nakládaný hermelín, utopence, gulášovka, vepřové koleno…)
Domácí cukrárna (božské zákusky z české cukrárny - větrník, rakvička, harlekýn…)
Tak chutná domov (pečené kuře, kachna s nádivkou, řízky…)
Rodinné stříbro (slavné české koláče + kváskový chléb)
Štítky:
Recepty,
Národní jídla