Je vláknina skutečně tak zdravá? Měli bychom se zříci kravského mléka a lepku? Které potraviny zatěžují zdraví? Kde děláme v dobré víře největší chyby? Jak je to s geneticky modifikovanými potravinami či potravinovými doplňky? Do jaké míry závisí naše zdraví a imunita na dobře fungujících střevech? Odpovědi na tyto i mnohé další otázky najdete v této knížce.
Autor, zkušený a úspěšný terapeut zabývající se celostní medicínou, v ní srozumitelně objasňuje, jak nerovnováha ve střevech souvisí s kožními nemocemi, chronickými bolestmi, alergiemi a mnoha dalšími zdravotními potížemi. Stav našich střev přitom ovlivňuje nejen naše zdraví, imunitu či fyzickou kondici, ale také na to, zda jsme šťastní, naše nálady a pocity. Kniha poutavě popisuje chemické procesy v těle, ukazuje, co se děje s potravou v jednotlivých fázích trávení, a dokazuje, že v lidském těle neexistuje téměř žádný proces, který by přímo či nepřímo nesouvisel s našimi střevy. Odhaluje zažité stravovací omyly a nabízí přirozená a šetrná, avšak účinná řešení.
S naším zdravím je pevně spjatá i radost ze života, výkonnost a spokojenost a jedině my jsme ti, kdo rozhodují o kvalitě svého života. Tato kniha nám ukazuje správnou cestu, ať už jde o vhodné stravování, pohyb na čerstvém vzduchu, odbourání nezdravých závislostí, půsty, meditace nebo masáže. Vše je pouze otázkou dobré vůle a zároveň tím nejsnazším a nejlevnějším, co pro své zdraví můžeme udělat.
Štítky:
Střeva,
Životospráva,
Imunitní systém,
Trávicí ústrojí,
Střevní mikroflóra