Co recept, to krůček ke zdraví
Jestliže hledáte zdravou a chutnou alternativu běžného stravování s prokázanými příznivým zdravotními účinky, jste na správné stopě: Roman Uhrin, bývalý šéfkuchař pražského řetězce prodejen a jídelen Country Life, ve své nové knize sepsal své nejoblíbenější recepty na chutná a každému dostupná jídla. Díky autentické fotogalerii z jeho kuchyně i biozahrádky se sezónními druhy zdravých plodin se můžeme ponořit do tajů přípravy pokrmů přímo v domě autora a jeho rodiny. Atraktivitu této „zdravé kuchařky“ umocňuje jednoduchá a rychlá úprava receptů, které jsou navíc doplněny informacemi o léčebných účincích použitých potravin, vzorovými jídelníčky a občas i odbornými exkurzy.
Recepty, jež kniha přináší, jsou doporučeny při predispozicích či při onemocnění srdce (infarkt, vysoký tlak, zvýšený cholesterol), dále rakovině, cukrovce, artróze, nadváze apod. V neposlední řadě jsou určené všem, kdo chtějí předejít civilizačním chorobám, ozvláštnit a „ozdravit“ svůj jídelníček, či prostě fandům zdravé výživy.
Roman Uhrin vydal již sedm knih a natočil několik DVD a televizních kurzů věnovaných zdravé výživě a zdravotní osvětě. V roce 1997 založil síť dnes již více než padesáti Klubů zdraví, dodnes pracuje jako její koordinátor. Sám byl v minulosti pacientem se závažnou nemocí a podpoře zdraví je logicky podřízena také jeho tvorba receptů. Kniha vychází ve spolupráci s Prameny zdraví, o.s.
Štítky:
Recepty,
Zdravá výživa,
Jídla