Patříte mezi ty, kteří si obvykle pročítají složení výrobku a s nedůvěrou pohlížejí na seznamy přídatných látek? Jste přesvědčeni, že je každé Éčko škodlivé? Nebo si naopak říkáte: „když je to povoleno, nemůže to uškodit“? Víte, že mezi běžně používaná Éčka patří i vitamin C, kyslík, cukr či bramborový škrob, takže opravdu ne všechna jsou pohromou pro naše zdraví?
Autoři, odborníci na zdravou výživu, napsali praktickou příručku, která srozumitelně, čtivě a se soudným pohledem popisuje vlastnosti Éček – přídatných látek v potravinách - a jejich vliv na naše zdraví.
V knize naleznete:
- Pravdu a mýty o působení Éček na lidské zdraví.
- V jakých potravinách a v jakém množství se mohou Éčka nalézat.
- Upozornění na opravdu nebezpečná Éčka.
- Proč se musí Éčka do potravin přidávat.
- Rozdělení Éček podle jejich účinku a působení v potravinách (barviva, konzervanty, zahušťovadla atd.).
- Legislativu, která upravuje používání Éček v ČR.
Přílohu, kterou si můžete brát s sebou na nákupy – seznam nevhodných Éček seřazený dle jejich číselných kódů.
Štítky:
Potraviny,
Hygiena potravin