Uživatelské recenze knih:
» Můj receptář
» Polámal se mraveneček
» Vůně domácího pečení - Recepty ze slánku, kvasu a droždí, 1. vydání
» Polámal se mraveneček
» Vůně domácího pečení - Recepty ze slánku, kvasu a droždí, 1. vydání
Běžná cena: | 348 Kč |
Sleva: | 48% |
Dostupnost: | Nedostupné |
---|
Kód: | D0237867 | |||
---|---|---|---|---|
ISBN: | 978-80-7021-957-7 | |||
Nakladatel: | Vyšehrad | |||
Počet stran: | 400 | |||
Jazyk: | Česky | |||
Zabezpečení: | Bez Adobe DRM | |||
Kategorie: | Literatura faktu | |||
Knihu obdržíte ve formátech: | ||||
|
„Opakovaně zde nakupuji. Spousta knih za skvělé ceny. Nízké poštovné. Rychlé dodání.“
Balkánský poloostrov, tradičně nepokojná a bouřlivá část Evropy, byl po větší část novověkých dějin bojištěm dvou velmocí, symbolizovaných dvěma metropolemi - habsburskou Vídní a osmanským Cařihradem. Právě osmanský Cařihrad - Istanbul se v této době stal hegemonem Balkánu a vládcem skutečně mnohonárodnostní říše. Autoři, znalci dějin jihovýchodní Evropy, jimž se soustavně věnují, sledují v této práci postupné utváření identit mnoha národů osmanského Balkánu, nelehké a komplikované formování jejich kultury a společnosti. Pozornosti se dostává národům slovanským - Chorvatům, Srbům, Bulharům, obyvatelům Bosny a Hercegoviny, Makedoncům - ale také Rumunům a Albáncům. Úvodní část knihy zařazuje dějiny balkánských národů v této epoše do širšího kontextu a rozebírá vznik, vývoj, strukturu a kulturu Osmanské říše jako jednoho z rozhodujících faktorů evropských dějin 16. až 20. století, jehož dědictví zůstává aktuální i pro Evropu dneška a její národy.
Kliknutím na tlačítko zařadíte knihu do seznamu k pozdějšímu nákupu.
Přidat do seznamu přání »Přejete si dostat určitou knihu? Přidejte ji do seznamu přání a zašlete jej svým známým.
Přidat do přečtených knih »Máte již přečtenou danou knihu? Zařaďte si jí do knihovny a najděte podobné.