Zábavné experimenty v bezpečí domova V knize Úžasné chemické pokusy v kuchyni mohou děti starší 9 let experimentovat s materiály, které najdou doma v kuchyni, a odhalovat při tom tajemství chemie. Dozví se, co jsou to atomy, molekuly, pevné látky, kapaliny, plyny, polymery, jak vypadá periodická tabulka prvků, a spoustu dalších informací. Výroba gumového slizu, různých dobrot a chemické reakce, které si vyzkouší, jim pomohou ozřejmit důležité chemické pojmy. Použité materiály jsou snadno dostupné a u většiny pokusů je vhodná drobná pomoc dospělé osoby. Úžasné chemické pokusy v kuchyni je zábavný a vzrušující způsob, jak se malí čtenáři mohou dozvědět, co je to chemie, a stát se vědeckými pracovníky doma v kuchyni! Věděli jste, že: - Jedno zrnko cukru obsahuje asi 1 000 000 000 000 000 000 molekul? - Při jediném nádechu vdechnete víc molekul, než kolik je na celé zeměkouli zrnek písku? - Polymer zvaný kevlar je speciální vlákno pětkrát pevnější než ocel a používá se k výrobě ochranné a sportovní výstroje? - Rubidium je tak reaktivní, že se vznítí při kontaktu s vodou, a dokonce i při kontaktu se vzduchem? „CHEMICKÉ POKUSY V KUCHYNI! OD ZÁHADNÉHO SLIZU PO SODOVKOVOU RAKETU PŘINÁŠÍ TATO KNIHA TU NEJVĚTŠÍ ZÁBAVU. NEMŮŽU SE DOČKAT, AŽ SI NĚKTERÉ Z UVEDENÝCH POKUSŮ VYZKOUŠÍM. A MOJE VNOUČATA? TA BUDOU MUSET POČKAT.“ - Roald Hoffmann, nositel Nobelovy ceny za chemii 1981 „JAKMILE SE DĚTI PUSTÍ DO VĚDECKÝCH POKUSŮ, ZJISTÍ, JAK JE VĚDA VE SKUTEČNOSTI ZÁBAVNÁ.“ - Peter Agre, M.D., nositel Nobelovy ceny za chemii 2003 „ŠKODA, ŽE JSEM TUHLE KNÍŽKU NEMĚL! URČITĚ BY PODNÍTILA ZVĚDAVOST MÝCH, NYNÍ UŽ DOSPĚLÝCH, SYNŮ.“ - Stephen S. Bates, Ph.D., vědecký pracovník v Toxic Phytoplankton, Fisheries and Oceans v Kanadě „DÍKY TÉTO KNIZE OBJEVÍ CHEMII ZÁBAVNOU FORMOU CELÁ RODINA. POKUD VÍTE O NĚKOM, KOHO CHEMIE ZAJÍMÁ, TUHLE KNÍŽKU SI PROSTĚ ZAMILUJE.“ - Mike Young, učitel páté třídy na škole v Pittsburghu v Pensylvánii, nositel ocenění Učitel roku, udělovaného Národní vědeckou nadací