Dukanova dieta je dnes nejpoužívanější metodou na hubnutí na světě. Pro jejího autora je problém nadváhy prioritně otázkou vztahu mezi potěšením a nechutí. Přibíráme proto, že se jídlem snažíme nahradit potěšení, které nám v jiných sférách života chybí, a zhubnout zase můžeme pouze tehdy, pokud nám to dělá radost. To je jedna z hlavních zásad 350 receptů této knihy, kterou během let upravily a zdokonalily připomínky milionů čtenářů z celého světa. Jednoduché na přípravu, šťavnaté a lehké – takové jsou recepty v této knize: suflé z drůbežích jater, masové kuličky s bylinkami, pečené telecí v omáčce, pražma v obalu s cibulkou, krevetový salát, provensálské lilky, studená okurková polévka, čokoládový krém, skořicový dort... Doktor Pierre Dukan vytvořil dietu, jejíž celosvětový úspěch je založen na tom, že přesně odpovídá na očekávání a požadavky těch, co ji podstupují. Ať je to ve Francii nebo v Evropě, ve Spojených státech, Rusku, v Číně či Jižní Americe, lidé, kterým tato metoda hubnutí prospěla, ji šíří dál. Ti, kteří už dietu mají za sebou, pomáhají těm, kteří s ní začínají.
Štítky:
Recepty,
Dietní jídla,
Redukční diety,
Výživa člověka